Cu 27 de cazuri noi de rujeolă confirmate în ultima săptămână, Sălajul se află pe locul al II-lea în ceea ce priveşte numărul îmbolnăvirilor.

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSBT), în intervalul 8 – 12 iulie, la nivel naţional au fost raportate 129 de cazuri noi de rujeolă confirmate în 14 județe și municipiul București.

Numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în România, raportate până la finalul  acestei săpămâni, 12 iulie, a fost de 17.752, din care 64 de decese.

Potrivit sursei citate, cazurile de rujeolă raportate săptămânal au avut debutul în urmă cu 2 – 4 săptămâni, iar confirmarea şi clasificarea unui caz durează în medie trei săptămâni.

Astfel, ultimele 129 de cazuri noi confirmate au fost înregistrate în: Mehedinți – 29 de cazuri, Sălaj – 27  de cazuri, București – 17 cazuri, Neamț – 15 cazuri, Dolj – 9 , Constanța – 7, Brașov și Cluj – câte 5, Buzău, Harghita, Ilfov și Mureș -câte 3, Călărași, Covasna și Teleorman – câte un caz.

Cele mai multe cazuri s-au înregistrat de la începutul epidemiei la copiii nevaccinaţi. Rujeola  sau pojarul este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Potrivit medicilor, din patru persoane care fac rujeolă una are nevoie de spitalizare. Pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă boala este mortală.

Articolul precedentRezultate finale Bacalaureat 2019. Promovabilitate de 61,89 la sută în Sălaj
Articolul următorSe reabilitează și modernizează drumul județean 108A – limita cu județul Cluj și Bogdana. Care este valoarea proiectului