Aproape 400 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiștii sălăjeni, timp de 8 ore, în cadrul unor acțiuni desfășurate în sistem integrat.

Acțiunile s-a desfășurat în 11 și 12 august, în intervalele orare 07:00 – 09:00 și 17:00 – 19:00, poliţişti rutieri, de ordine publică și din cadrul poliției transporturi au desfășurat acțiuni în sistem integrat, pe raza întregului județ, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică.

În cele 8 ore, polițiștii sălăjeni cu atribuții pe linie de poliție rutieră au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, semnificației indicatoarelor amplasate la trecerile la nivel cu calea ferată, al consumului de alcool sau altor substanțe la volan, legalitatea transportului public de persoane și de marfă.

În urma abaterilor constatate, în cele 8 ore, polițiștii au aplicat 394 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproape 100.000 de lei, dintre care 123 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 20 pentru nerespectarea indictoarelor amplasate la trecerile la nivel cu calea ferată.

Au fost reținute 14 permise de conducere, dintre acestea 6 pentru depășirea vitezei legale, fiind retrase 10 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii atrag atenţia cu privire la obligativitatea respectării legalităţii, în toate domeniile, sens în care astfel de acţiuni vor fi desfăşurate şi în perioada următoare, în întreg județul.

Sursa: Realitatea de Salaj

Articolul precedentProf. Dr. Daniel David, la EC_Special by Electric Castle: „Revenirea la concerte și la evenimente ajută starea psihică a oamenilor după pandemie”
Articolul următorRaportare CoVid-19, 13 august: 383 cazuri noi, 3 decese și 102 pacienți internați la ATI