Porolissum Fest – Festivalul Roman Porolissum Zalău, ajuns anul acesta la a VIII-a ediţie, începe astăzi, 30 iunie, pe platoul de marmură din centrul Zalăului.

Pe parcursul a două zile, pasionaţii de istorie şi nu numai vor avea ocazia să participe la ateliere interactive, prezentări ale echipamentelor trupelor, reconstituirea unor aspecte civile și militare și meșteșuguri specifice perioadei antice.

Evenimentul va debuta astăzi, începând cu ora 13, pe platoul central din Zalău şi va continua la Prolissum, unde, de la ora 20,30 va avea loc un concert în faţa porţii Praetoria. Seara de sâmbătă va fi încheiată de asediul nocturn cu săgeţi incendiare, ce se va desfăşura începând cu ora 22, anunţă reprezentanţii Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, organizatorii evenimentului. Manifestările vor continua duminică, 1 iulie, de la ora 13, la Porolissum,în amfiteatru.

Elementul de noutate al acestei ediții Porolissum Fest îl constituie prezența colecției de replici după instrumentarul medical antic. „Echipamentul este o replică perfectă a mai multor seturi chirurgicale descoperite peste tot în Europa, fiind evaluată de către specialiștii în medicină antică drept cea mai mare și riguroasă colecție chirugicală din lume”, susţin organizatorii.

 

 

 

sursa foto Muzeul Judetean de Istorie si Arta Zalau

Articolul precedentUn şofer beat a intrat cu maşina într-un stâlp
Articolul următorAccident grav la ieşire din Crasna! Un bărbat şi-a pierdut viaţa