Apropierea Sărbătorilor Pascale constituie întotdeauna prilej de bucurii şi emoţii. Însă, tot în această perioadă, hoţii îşi fac de cap, profitând de neatenţia „victimelor” prinse în aglomeraţie sau în agitaţia cumpărăturilor.

Astfel, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj recomandă cetățenilor câteva măsuri de autoprotecţie pe care aceştia trebuie să le adopte pentru a evita să fie implicaţi în evenimente neplăcute.

Atunci când merg la cumpărături sunt sfătuiţi să manifeste prudenţă în magazinele aglomerate şi să nu aibe asupra lor sume mari de bani, ci doar necesarul pentru cumpărăturile planificate în acea zi.

Totodată, când achită diferite bunuri, cetăţenii sunt sfătuiţi să nu scoată tot teancul de bani, ci numai suma necesară plăţii contravalorii acestora. Telefoanele mobile, genţile sau pungile de cadouri nu trebuie lăsate la vedere în maşină, deoarece pot reprezenta adevărate “cadouri” pentru hoţi.  Este indicat ca pregătirile de deplasare să fie făcute cât mai discret, iar în locuinţă să fie lăsată o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune pentru a deruta eventualii musafiri nepoftiţi.

„De asemenea, pentru orice infracţiune la care sunteţi victimă sau martor, apelaţi numărul unic de urgenţă 112! Reţineţi cât mai multe detalii despre autor: înfăţişare, particularităţi, direcţia în care a fugit, numărul de la autoturismul folosit de acesta, complici etc. şi comunicaţi toate amănuntele poliţiei”, a precizat sursa citată.

Articolul precedentRezultate deosebite, obținute de elevii sălăjeni la concursul interjudeţean ,,Grigore Moisil”
Articolul următorIncendii peste incendii în judeţ. Pompierii, în luptă cu flăcările