Pentru a nu deveni victime ale unor infracțiuni, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Judeţean Sălaj vin cu câteva recomandări.

Oamenii legii sfătuiesc cetățenii să nu permită accesul persoanelor necunoscute în locuinţă sau al acelora care încearcă să intre odată cu ei în casa scării. „Dacă sună la ușă persoane ce pretind că reprezintă instituții care oferă servicii publice (deratizare, instalații electrice, termice sau de gaz etc.), nu le permiteți să intre în casă decât după verificarea documentelor de identitate, respectiv a celor de serviciu. De asemenea, dacă sună la ușă persoane ce pretind că reprezintă diferite organizații și vă oferă ajutorul, nu le lăsați singure sau nesupravegheate în locuință, sau refuzați-le din start ajutorul, dacă vi se pare ceva suspect”, recomandă reprezentanții Poliției Sălaj.

Totodată, nu oferiți informații necunoscuților despre bunurile pe care le dețineți sau despre vecini, nici măcar celor care susțin că sunt reprezentanții unor instituții sau organizații, dacă nu pot face această dovadă. „În cazul în care întâlniți astfel de persoane, apelați numărul de urgență 112”, mai spune sursa citată.

Articolul precedentPatru blocuri din Zalău, reabilitate termic cu bani europeni. Lucrările, la final
Articolul următorLa Zalău, în centrul oraşului: procesiune religioasă, prilejuită de hramul Mănăstirii ”Preasfânta Inimă a lui Isus”