De la 1 iunie, motorina și benzina vândute în România trebuie să conțină, obligatoriu, un procent de biocarburanți. Pentru șoferi, vestea nu este neapărat bună, deoarece acest adaos poate duce la scumpirea carburanților, iar unele autoturisme mai vechi pot avea probleme cu noul amestec.

Cea mai mare îngrijorare, evident, este legată de creșterea consumului, deoarece mașinile au nevoie de mai mult biocombustibil decât benzina convențională pentru a parcurge aceeași distanță. De asemenea, există posibilitatea ca unele vehicule mai vechi să nu mai fie la fel de fiabile, deoarece mașinile cu biocombustibili sunt mai predispuse la defecțiuni, potrivit adevarul.ro.

Potrivit reglementărilor din ordonanța de guvern care a intrat în vigoare, procentajul de biocombustibil este de 8% pentru benzină și 6,5% pentru motorină.

Această măsură se aplică pentru ca România să își poată respecta, ca stat membru al UE, pe de o parte obligația de reducere a gazelor cu efect de seră, dar și ținta de folosire a minimum 10% energie din surse regenerabile, pentru toate formele de transport.

Alte țări care au introdus această măsură, cum este Suedia, au început să reducă proporția de biocombustibil, pentru a reduce prețul la pompă.

Articolul precedentŞofer din Tăşnad prins de radar cu 200 de km/h pe DN1F în Sălaj
Articolul următorZi decisivă în Educație, ce se întâmplă cu examenele naționale – Profesorii refuză în continuare oferta Guvernului