Polițiștii sălăjeni au depistat, în anul 2019, 217 persoane în timp ce conduceau autovehiculele fără a deține permis de conducere sau cu permis necorespunzător categoriei din care face parte autovehiculul. În toate cazurile, oamenii legii au întocmit dosare penale.

Ultima faptă de acest gen a fost constatată de poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Ileanda. „În data de 12 ianuarie, ora 10:40, poliţiştii au identificat în trafic un bărbat din comuna Gârbou, care conducea autoturismul pe Drumul Naţional 1C, prin localitatea Căpâlna, pe direcția Baia-Mare-Dej”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

Verificările efectuate de poliţişti au stabilit că acesta avea dreptul de a conduce suspendat, din data de 11 decembrie 2019, pentru abateri la regimul circulaţiei rutiere.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută de articolul 335, alineatul 2, Cod Penal.

Prin nerespectarea prevederilor legale şi a regulilor de circulaţie, persoanele care conduc vehiculele pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere pun în pericol atât siguranţa lor cât şi a celorlalţi participanţi la trafic.

„Reamintim conducătorilor auto că o astfel de faptă constituie infracţiune şi se pedepseşte, conform Codului Penal, cu închisoarea de la unu la cinci ani”, au mai adăugat reprezentanții Poliției Sălaj.

De asemenea, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România, se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la trei ani sau cu amendă.

Articolul precedentRomânii vor avea buletine noi cu cip, de anul viitor. Ce riscă cei care vor opta pentru un buletin fără cip
Articolul următorPrimul focar de gripă aviară în România