Trei bărbați, cu vârste cuprinse între 25 și 55 de ani, unul din Șimleu Silvaniei și doi din comuna Halmășd, bănuiți de comiterea infracţiunilor de braconaj cinegetic și nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, au fost identificaţi de poliţiştii.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, în noaptea de 25 spre 26 noiembrie 2018, poliţiştii Biroului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase au identificat pe fondul de vânătoare din zona Șimleu Silvaniei trei bărbați, care se deplasau cu autoturismul, căutând vânatul cu un proiector. „Asupra bărbatului de 55 de ani, din comuna Halmășd, a fost găsită o armă de vânătoare letală, deținută ilegal, care era încărcată. Din verificări s-a stabilit că bărbatul nu era nici autorizat să dețină arme și muniție. Autoturismul, arma și cele patru cartușe au fost indisponibilizate până la finalizarea cercetărilor”, menționează sursa citată.

Cel în cauză a fost reținut de polițiști, iar în cursul zilei de marți, 27 noiembrie 2018, a fost prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracțiunilor de braconaj cinegetic și nerespectarea  regimului armelor şi muniţiilor. Instanța a emis mandatul, bărbatul fiind depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sălaj. Față de celelalte două persoane a fost dispusă cercetarea în stare de libertate.

Articolul precedentRazie pe șoselele din Sălaj. Aproape 150 de sancțiuni, din care cele mai multe pentru viteză
Articolul următorPrins de două ori beat la volan în aceeași zi