Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a lansat, la sfârșitul săptămânii trecute, licitaţia pentru studiul de fezabilitate necesar modernizării a opt gări de pe raza Sucursalei Regionale CF Cluj. Printre cele opt stații care vor fi modernizate se află și cea din Jibou. 

Valoarea totală estimată a contractelor este de 3,12 milioane de lei fără TVA, iar durata lor este de patru luni. Termenul limită de depunere a ofertelor este 27 iunie 2019.

Licitaţia lansată de către CFR SA este împărţită în opt loturi, aferente celor opt staţii care urmează să fie modernizate: Satu Mare, Baia Mare, Jibou, Beclean pe Someş, Dej, Salonta, Valea lui Mihai, Carei.

Reamintim că, în urmă cu aproximativ două săptămâni, ministrul Transporturilor a efectuat o vizită de lucru în judeţul Sălaj, alături de directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga. În cadrul acesteia, Răzvan Cuc a declarat că se are în vedere şi alocarea de fonduri guvernamentale pentru reabilitarea gării din Jibou. „Începând de săptămâna viitoare, cei responsabili au sarcină să efectueze cât mai urgent o expertiză, în funcție de rezultatele pe care le vom avea, ne vom apuca de treabă, pentru că banii există. Chiar dacă va fi vorba de 1 milion de euro, două, trei sau mai multe, acești bani i-am deblocat și gara Jibou a intrat pe o listă de urgențe. Am scos-o de pe lista celor 48 de gări care urmează să intre în reabilitări în viitor și am așezat această investiție pe un loc prioritar, pentru că am considerat că se impune un plan de urgență pentru acest obiectiv și nu se mai poate aștepta pe lista celor 48″, preciza ministrul Transporturilor, în 11 mai.

Articolul precedentLa Casa de Pensii: bilete de tratament pentru pensionarii și asigurații din sistemul public de pensii
Articolul următorBilanțul potopului în Sălaj: sute de case, anexe și mii de hectare de culturi agricole, distruse de grindină