ANM a emis în această dimineață o nouă avertizare meteo cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate valabil pentru intervalul 03 iulie, ora 10:00 – 03 iulie, ora 23:00.

În intervalul menționat în Maramureș, local în Transilvania, la munte, în nordul Munteniei și sudul Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…40 l/mp.

Fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala și în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse și pentru intervale mai scurte de timp, îndeosebi în est, sud-est și vest.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentMinistrul Mediului: „Există în continuare PERICOL de explozie la Petromidia-Năvodari!” – UNDE se îndreaptă norul de fum
Articolul următorAu fost înregistrate 58 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2