Institutul Național de Hidrologie și Gospodărirea Apelor (INHGA) a emis o avertizare COD GALBEN de inundații, valabilă până la miezul nopții pe cursurile de apă din județele Cluj, Bihor, Sălaj, Maramureş, Satu Mare, Arad și Caraș Severin. 

 
Conform situaţiei hidrometeorologice actuale şi prognozei meteorologice pentru următoarele 24 de ore, specialiștii Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor instituie Codul Galben, începând de astăzi, 24 mai, ora 13:00, până la ora 24:00.
„În acest context, vor fi afectate anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Ier, Barcău, Crişul Repede, Crişul Negru și Nera, în județele: Cluj, Bihor, Sălaj, Maramureş, Arad, Caraș Severin şi Satu Mare.
În intervalul menționat se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, existând probabilitatea depăşirii cotelor de atenție.
Precizăm că aceste fenomene se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare în intervalul 24.05. 2023, ora 16.00- 24.05.2023, ora 22.00, pe unele râuri din județele Maramureș, Sălaj și Bihor„, precizează specialiștii INHGA.
Articolul precedentPercheziții DIICOT la funcționari din cadrul C.N.C.I.R. S.A.
Articolul următorLucrările la bazinul didactic de înot din Zalău, tot mai aproape de finalizare