Tânărul de 32 de ani care și-a înjunghiat, în luna ianuarie a acestui an, iubita, o adolescentă de doar 17 ani, a fost condamnat la 9 ani de închisoare cu executare. Soluția a fost pronunțată, zilele trecute, de magistrații Tribunalului Sălaj și nu este definitivă. 

Bărbatul a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de omor și la trei ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. ” (…) contopeşte pedepsele de mai sus în pedeapsa cea mai grea, de 8 (opt) ani închisoare la care adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă, urmând ca inculpatul C.M.-F. să execute pedeapsa rezultantă de 9 (nouă) ani închisoare cu executare în regim de detenţie. (…) aplică inculpatului pedeapsa complementară cea mai grea, a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b, d C.pen. (interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a alege, pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate). (…) Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, se arată în minuta ședinței din 3 aprilie 2019.

Prins în timp ce fura țigări 

Tânărul a fost trimis în judecată, în luna februarie a acestui an, sub acuzațiile de tentativă de omor și furt calificat. Bărbatul a fost prins în flagrant după ce a pătruns într-un magazin din municipiu, de unde a furat mai multe pachete de țigări.

Reamintim că o adolescentă de 17 ani s-a prezentat, în seara zilei de joi, 17 ianuarie 2019, în jurul orei 22, la spital, prezentând o plagă înjunghiată în zona pieptului și leziuni în zona piramidei nazale. Poliția a fost sesizată de către cadrele medicale de la Unitatea de Primirie Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Zalău.

Potrivit datelor furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, fata a fost însoțită la spital de către prietenul ei, un bărbat de 32 de ani, care a și fost reținut, fiind bănuit de comiterea faptei. „După comiterea faptei, agresorul a însoțit victima la spital și a plecat. La scurt timp a pătruns prin efracție într-un magazin, din municipiu, de unde a sustras mai multe pachete de țigări, fiind prins în flagrant de polițisti”, preciza, la acea vreme, sursa citată.

Articolul precedentSălaj: Vezi unde sunt amplasate radarele în weekend
Articolul următorIncident tragic în Mirşid. Un bărbat şi-a pierdut viaţa după ce a căzut cu bicicleta