O sălăjeancă, angajată în cadrul Oficiului Poștal din Ip, a fost condamnată, zilele trecute, la patru ani de închisoare pentru delapidare. O parte din prejudiciu s-a recuperat în timpul anchetei.

În primă instanță, sentința a fost de un an de închisoare cu suspendare, însă întrucât fapta a fost săvârșită în termenul de încercare primit în urma unei alte condamnări, respectiv o pedeapsă de 3 ani cu suspendare pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, judecătorii au decis ca inculpata să fie încarcerată pentru patru ani.

Potrivit anchetatorilor, angajata Poștei, în perioada noiembrie 2015-aprilie 2016, în calitate de funcționar al Poștei din Ip, a încasat 21 de facturi Electrica şi un mandat poştal, pe care ulterior le-a anulat în sistemul informatic şi şi-a însuşit banii aferenţi, respectiv suma de 7.965 de lei. Infracțiunea comisă de sălăjeancă ieșitla iveală după ce reprezentanţii companiei de energie electrică au sesizat faptul că facturile nu fuseseră plătite.

Femeia a returnat contravaloarea a 10 facturi, diferenţa de prejudiciu fiind achitată în timpul urmăririi penale. În faţa anchetatorilor, aceasta a declarat că a recurs la acest gest  pentru că avea nevoie de bani ca să achite nişte cheltuieli urgente şi că intenţiona să restituie întreaga sumă în cel mai scurt timp. În timpul anchetei, angajata a fost concediată de la Oficiul Poștal.

Soluția a fost pronunțată de magistrații judecătoriei Șimleu Silvaniei. Aceasta nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Articolul precedentDrepturi pentru angajaţii care urmează să fie concediaţi: servicii de preconcediere
Articolul următorNouă cazuri noi de gripă