Poliţiştii din Sălaj au desfăşurat, în prima lună a acestui an, şapte acţiuni pentru prevenirea şi combaterea delictelor în domeniul silvic. Au fost aplicate peste 100 de sancțiuni contravenţionale, fiind confiscată cantitatea de peste 100 de metri cubi masa lemnoasă.

Potrivit datelor primite de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj, în luna ianuarie 2019, polițiștii sălăjeni cu atribuţii în domeniul ordinii publice au organizat şapte acţiuni pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, pe raza judeţului. „Au fost efectuate 245 de controale la societăţi comerciale și fondul forestier, ocazie cu care au fost aplicate 110 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 126.600  lei, Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, şi au fost constatate opt infracţiuni.Totodată, a fost confiscată cantitatea de 136,49 metri cubi masă lemnoasă”, se precizează în sursa citată.

La activități, poliţiştii au fost sprijiniţi de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sălaj şi de specialişti din cadrul Direcţiei Silvice Sălaj, Gărzii Forestiere Sălaj, precum şi de reprezentanţii Gărzii Judeţene de Mediu.

Totodată, au fost confiscate/indisponibilizate trei atelaje hipo şi şase fierăstraie mecanice.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

Articolul precedentISU Sălaj începe cursurile de pregătire cu voluntarii. 31 de persoane sunt salvatori din pasiune
Articolul următorCursă de călători suspendată în Zalău, pe strada George Coşbuc