S-a lansat competiția „Creatori de educație!”. Este un concurs destinat creșterii calității procesului de formare a tinerei generații, organizat în cadrul proiectului „Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți” – CRED, al cărui beneficiar este Ministerul Educației Naționale. Înscrierile se pot face în perioada 23 aprilie – 30 mai 2019, au anunțat reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sălaj. 

Cadrele didactice din învăţământul primar şi gimnazial se pot înscrie în programul „Creatori de educaţie”, cu propuneri de bune practici în educație. Anual, vor fi acordate 20 de premii pentru modele din învăţământul primar, 20 de premii pentru nivelul gimnazial şi 10 premii speciale. Programul a fost lansat, zilele trecute, de Ministerul Educației și se va desfășura în perioada 2019-2021.

Înscrierea propunerilor de bune practici se va realiza până în 30 mai 2019, pe platforma www.creatorideeducatie.ro. Etapa de validare privind condițiile de eligibilitate a propunerilor înscrise va avea loc în perioada 30 mai – 13 iulie 2019. Selecția modelelor de bune practici va avea loc între 13 iulie și 9 septembrie 2019.

La selecție pot fi înscrise și pot participa cadre didactice din învățământul primar și gimnazial de stat și particular autorizat/acreditat. Înscrierea la selecție se face prin intermediul site-ului www.creatorideeducatie.ro.

Pe această platformă se vor face propuneri de cadre didactice care sunt creatori de bune practici în educație, cu precădere cele orientate spre prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a școlii. Pot formula propuneri pentru concurs: elevi, profesori, părinți, reprezentanți ai comunității profesionale (inspectoratele școlare județene/al municipiului București, Casele Corpului Didactic, CJRAE/CMBRAE, unități de învățământ preuniversitar, asociații profesionale), asociații de părinți, consilii/asociații ale elevilor, sindicate din învățământ sau/și ONG-uri și reprezentanți ai societății civile cu preocupări în domeniul educației. De asemenea, un profesor își poate depune singur candidatura de bune practici.

Cel care propune va completa chestionarul și va lăsa datele sale de contact. Propunerile care vor intra în selecție vor fi verificate și validate. Pentru a fi inclus în procesul de selecție, cadrul didactic propus trebuie să își dea acceptul.

Articolul precedentRezultate deosebite pentru sălăjeni la Olimpiada Națională de Limba și literatura maghiară ”Mikes Kelemen”
Articolul următorMențiuni și premii speciale, obținute de liceenii sălăjeni