O acțiune inedită, dedicată Zilei Naționale – 1 Decembrie, va avea loc în comuna Bocșa, satul Sălăjeni. În zona denumită dealul ”Hagău”, din localitate, vor fi plantați 100 de arbori care reprezintă cei 100 de ani de Unitate Națională. Acțiunea este organizată de un grup de tineri din comună. ”Cu prilejul Centenarului Marii Uniri, la Sălăjeni se creează conturul hărţii României Mari prin plantarea a 100 de arbori, în interiorul căreia va fi desfășurat drapelul de dimensiuni impresionante. Aniversăm 100 de ani de la Marea Unire printr-o acţiune cu încărcătură simbolică: vom planta 100 de arbori care reprezintă cei 100 de ani de Unitate Naţională. Cu această ocazie, îi invităm pe toţi cei care vor să se implice în această acţiune să ni se alăture pentru a dovedi că ne respectăm valorile naţionale”, spun organizatorii. Acțiunea va începe la ora 11 cu o paradă, în centrul satului, la care vor lua parte locuitorii satului, în port popular, fluturând tricolorul. Acțiunea dedicată Centenarului va continua cu un popas în ”Parcul Eroilor”, unde vor fi depuse coroane şi jerbe în cinstea celor care au luptat pentru apărarea ţării, unde se va păstra şi un moment de reculegere.

În final, Ansamblul Folcloric “Barcăul” de la Clubul Copiilor din Șimleu Silvaniei va prezenta un moment artistic dedicat evenimentului, cu profund caracter național. ”Această sărbătoare trebuie să ne dea de gândit, să ne îndemne la mai puţine discursuri şi la mai multă acţiune!”, spun organizatorii.
Anul trecut tinerii din localitate au realizat o altă acţiune unică şi impresionantă: pe dealul menţionat au desfăşurat cel mai mare drapel românesc confecţionat vreodată în Transilvania – 450 de metri pătraţi. Steagul a fost realizat pe parcursul a două zile, şi apoi de Ziua României, în prezenţa a peste 300 de persoane a fost desfăşurat ”pe Hagău”. Prin acţiunea de anul trecut tinerii din localitate au dus vestea despre Sălaj, despre satul Sălăjeni, dar şi despre patriotismul lor, peste tot în România prin acest drapel tricolor unic. Acest steag va fi desfăşurat anul acesta, de 1 Decembrie, în ”interiorul României conturate cu arbori”.

Articolul precedentS-au desmnat câștigătorii celei de-a opta ediții a Festivalului Județean de Teatru pentru Elevi
Articolul următor”Poem Românesc” – vernisaj de Centenar la Centrul de Cultură şi Artă