Poliţiştii din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au desfăşurat în acest an 45 de controale pe linia respectării legalităţii deţinerii şi utilizării armelor, muniţiilor, substanţelor periculoase şi a operaţiunilor cu obiecte pirotehnice.

„În perioada 1 ianuarie-27 februarie 2020, poliţiştii de la structura de profil au efectuat 22 de controale la persoane fizice autorizate să deţină şi să folosească arme şi muniţie, cinci la persoane juridice şi 18 controale pe fondurile cinegetice. Activităţile desfăşurate s-au concretizat în înregistrarea a 12 dosare penale, în care au fost cercetate 15 infracţiuni din domeniul armelor, substanţelor periculoase, braconaj cinegetic şi operaţiuni cu articole pirotehnice. De asemenea, au fost indisponibilizate şase arme letale/neletale şi 12 bucăţi muniţie”, au explicat reprezentanții Poliției Sălaj. 

De la începutul acestui an au fost eliberate 47 de  autorizaţii de procurare arme letale/neletale şi 15 permise de port armă. Ca urmare a nerespectării prevederilor legale în domeniul armelor au fost anulate cinci premise de port armă şi s-a prelungit valabilitatea pentru alte 17 permise.

Pentru mai multe informații în domeniul armelor și munițiilor, cei interesați pot accesa site-ul inspectoratului, la rubrica Utile – Acte necesare pentru arme și muniții, sau la Biroul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, din cadrul Inspectoratului.

Articolul precedentMăsuri de prevenție coronavirus. Numărul persaonelor aflate sub monitorizare la domiciliu este în creștere
Articolul următorNou nivel record pentru Euro!