Zeci de infracţiuni au fost constatate de poliţişti în domeniul armelor şi substanţelor periculoase. S-au desfăşurat activităţi în cadrul acţiunilor declanşate la nivel naţional, cu un accent deosebit pe respectarea legalităţii deţinerii şi utilizării armelor, muniţiilor şi a operaţiunilor cu obiecte pirotehnice.

„În primele cinci luni ale acestui an (1 ianuarie-31 mai a.c.), poliţiştii de la structura de profil au efectuat 77 de controale la persoane fizice autorizate să deţină şi să folosească arme şi muniţie, 60 la persoane juridice şi 25 controale pe fondurile cinegetice. Activităţile desfăşurate s-au concretizat în înregistrarea a 38 de dosare penale, în care au fost cercetate 54 de infracţiuni din domeniul armelor şi substanţelor periculoase”, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

De asemenea, au fost indisponibilizate 17 arme letale/neletale, 212 bucăţi muniţie şi o armă confecţionată artizanal.

Peste 7.000 de kg de deşeuri periculoase, indisponibilizate

Pe linia substanţelor periculoase, oamenii legii au efectuat 23 de controale la societăţile comerciale autorizate să deţină şi să comercializeze produse de protecţia plantelor, ocazie cu care a fost indisponibilizată cantitatea de 7.0423 kg deşeuri periculoase şi au fost întocmite 12 dosare penale.

Opt permise de port armă, anulate

Totodată, au fost eliberate 118 autorizaţii de procurare arme letale/neletale şi 38 de premise de port armă. Ca urmare a nerespectării prevederilor legale în domeniul armelor au fost anulate opt permise de port armă.

Pentru mai multe informații în domeniul armelor și munițiilor, ce interesați pot accesa site-ul inspectoratului, la rubrica Utile – Acte necesare pentru arme și muniții, sau la Biroul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, din cadrul inspectoratului.

Articolul precedentMeteorologii avertizează: vreme caniculară și disconfort termic accentuat
Articolul următorInvitați speciali la ședința Colegiului Prefectural