Dumitru Blaga, directorul general Simex, a fost ales vicepreședinte la Asociația Producătorilor de Mobilă din România (APMR) în cursul săptămânii trecute, în 12 septembrie, la Bucureşti la alegerile Consiliului de conducere APMR. Această alegere vine în urma experienței sale profesionale din industria lemnului, începută în anul 1986. Brandul internațional de mobilă Simex s-a născut acum 70 de ani, mai exact în anul 1947 și este în continuă dezvoltare. România rămâne una din țările europene cu o puternică tradiție în industria prelucrării lemnului, fapt demonstrat de creșterea in ascensiune a exporturilor din acest sector. Mobilă Simex este apreciată la nivel mondial, spre exemplu, în viziunea cumpărătorului de mobilă din spațiul ex-URSS brandul Simex este ”mercedesul românesc”.
APMR – o prezenţă dinamică în economia naţională, este persoană juridică română de drept privat, înfiinţată în anul 1992, fără caracter politic şi fără scop patrimonial, neguvernamentală, autonomă, funcţionând ca organizaţie profesională şi patronală a producătorilor de mobilă şi produse din lemn, precum şi a agenţilor economici care cooperează la realizarea acestora: producători de materii prime, de produse stratificate din lemn şi de materiale auxiliare pentru mobilă, producători- furnizori de utilaje sau piese de schimb pentru fabricarea mobilei, etc. comercianţi de mobilă, unităţi de cercetare-proiectare şi de învăţământ în domeniu.
APMR are o largă reprezentativitate la nivel de ramură, cuprinzând peste 406 de societăţi comerciale membre – cu peste 57.000 de salariaţi şi realizează aproximativ 60 la sută din producţia de mobilă din România, din care circa 65 la sută se exportă (export 5 luni 2019 = 1057,780 milioane euro). Industria mobilei are un aport net valutar de peste 600 mil. € / an în balanţa comercială a ţării. APMR este membru fondator al Consiliul de Export al Romaniei. Exportul este cel mai important factor de creştere economică, de aceea, trebuie să fim agresivi pentru promovarea exportului, să venim cu programe noi, soluţii noi şi să fim inventivi.