Elevi de clasa a VIII-a fac o simulare a examenului de Evaluare Nationala, la Scoala Generala "Ion Heliade-Radulescu" din Bucuresti, joi, 20 februarie 2014. (Eduard Enea)

27 de absolvenți de gimnaziu din alte județe au optat pentru liceele sălăjene. Cei mai mulți sunt din județele Maramureș și Satu Mare.

O singură elevă din județul Hunedoara, absolventă a Școlii Gimnaziale „Ion Desideriu Sîrbu” din Petrila, a ales să urmeze cursurile liceale la Colegiul Național Silvania Zalău, unde a a fost admisă, la specializarea matematică-informatică, cu media 9,14. Vezi aici.

Pentru liceele din Sălaj au mai optat 8 elevi din Bihor, cea mai mare medie de admitere fiind 8,67, iar cea mai mică – 6,33. Din județul Maramureș, au fost admiși 9 absolvenți de gimnaziu, cea mai mare medie fiind 7,54, iar cea mai mică – 4,91. Tot 9 elevi din județul Satu Mare au ales liceele sălăjene, cea mai mare medie de admitere fiind 8,94, iar cea mai mică – 3,90.

Reamintim că după prima etapă de admitere la liceu, în județul Sălaj au mai rămas libere 200 de locuri, majoritatea la profilul real, la specializări precum științe ale naturii, matematică-informatică sau electronică automatizări.

Cele mai multe locuri disponibile sunt Liceul Tehnologic „Gheorghe Pop de Bășești” din Cehu Silvaniei, unde mai sunt de acoperit 28 de locuri, cele mai multe la profilul tehnic, specializarea electronică automatizări – 11. Liceele din Zalău mai au disponibile 43 de locuri, cele mai multe la profilul tehnic, specializarea mecanică – 16, din cadrul Liceului Tehnologic „Mihai Viteazul”.

Cea de a doua etapă de admitere la liceu se desfășoară în perioada 23 iulie -1 august. Sunt așteptați să se înscrie absolvenții de gimnaziu care au susținut examenele de corigențe, dar și cei care și-au încheiat situația școlară la sfârșitul lunii iulie.

 

Articolul precedentTitularizarea se susţine la Colegiul Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău
Articolul următorLa Centrul Turistic Gâlgău – ”Concursul de plăcintă”