Până la această oră, în judeţul Sălaj, nu sunt drumuri blocate. Poliţiştii sunt la datorie pentru prevenirea accidentelor de circulaţie grave şi menţinerea unei atitudini prudente în trafic, au anunțat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

În perioada sezonului rece, poliţiştii sălăjeni au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale firmelor de deszăpezire, pentru neîndeplinirea obligaţiei de întreţinere a drumului public pe timp de iarnă, în valoare de 50.315 lei.

„Ultima sancţiune pe acest segment a fost aplicată, miercuri, 5 februarie a.c., de către poliţişti din cadrul Serviciului Rutier. Firma de deszăpezire a fost sancţionată cu amendă în valoare de 14.500 lei, pentru neîndeplinirea obligaţiei de întreţinere a drumului public pe timp de iarnă, pe Drumul Judeţean 108 A, în comuna Horoatu Crasnei (Poic). Reamintim că, în conformitate cu prevederile legale, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă prevăzută în clasa a V-a de sancţiuni neîndeplinirea obligaţiei de întreţinere a drumului public pe timp de iarnă” , au precizat reprezentanții Poliției Sălaj.

Pentru o călătorie în siguranţă, Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj recomandă tuturor participanţilor la trafic să ţină cont de condiţiile meteorologice atunci când pornesc la drum și să circule cu viteză adaptată permanent condiţiilor de trafic.

În condiţiile producerii unor fenomene meteo ce pot afecta siguranţa circulaţiei rutiere, polițiștii sălăjeni recomandă atât conducătorilor de vehicule, cât şi pietonilor să manifeste prudenţă în trafic și să respecte regulile de circulaţie.

Articolul precedentA fost declarată oficial epidemie de gripă în țară. Anunțul a fost făcut, astăzi, de autorități.
Articolul următorOfertă de muncă: peste 300 de joburi vacante în mediul privat