Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău derulează, în acest an şcolar, proiectul educaţional Concurs Regional Interdisciplinar „Firma de exerciţiu, o rampă de lansare în carieră”, domeniul Interdisciplinar.

Ajuns la ediţia a VIII-a, proiectul se adresează elevilor claselor XI-XII-a din cadrul liceelor, care fac parte din învăţământul profesional şi tehnic, filiera Tehnologică, profil Servicii, care îşi desfăşoară activitatea orelor de laborator tehnologic prin firma de exerciţiu.

Activitatea principală a proiectului este organizarea târgului regional al firmelor de exerciţiu. „Noutatea din acest an şcolar este faptul că târgul regional al firmelor de exerciţiu se va desfăşura la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, Facultatea de Ştiințe Economice și Gestiunea Afacerilor, strada Teodor Mihali, nr. 58-60, Cluj-Napoca, cod poştal 400591, în data de 14 martie 2020”, au precizat reprezentanții unității de învățământ.

Prin acest eveniment, organizatorii îşi propun să-i înveţe pe tinerii participanţi să simuleaze activităţile unei firme reale, să dobândească competenţe în toate activităţile şi departamentele unei firme, competenţe necesare pentru a decide trecerea la nivelul următor – excelenţa în afaceri.

Proiectul se desfășoară pe parcursul a șapte luni, respectiv noiembrie 2019 – mai 2020.

Sursă foto: prof. Mirel Matyas

Articolul precedentGuvernul Orban vrea să împrumute 6 miliarde lei în decembrie
Articolul următorInformare meteo de vreme rece, ninsori, polei și vânt