Un fost primar al unei comune sălăjene a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Soluția a fost pronunțată azi, 9 mai, de Curtea de Apel Cluj și este definitivă.

Este vorba de Sandu Berceanu, fostul primar PSD al comunei Mesesenii de Jos, în vârstă  de 64 de ani, condamnat, în luna iunie a anului trecut, în primă instanță, la închisoare cu executare, pentru infracțiuni de corupție.

Astfel, după ce Judecătoria Zalău l-a condamnat la 5 ani și 6 luni cu executare, fostul primar a atacat soluția la Curtea de Apel Cluj, însă magistrații clujeni au respins apelul acestuia. ” (…) Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale atacate. II. Respinge ca nefondate apelurile declarate de inculpaţii B.S., T.A., S.M. şi S.R.G.(…)”, se precizează în minuta ședinței de astăzi, 9 mai.

Este a doua condamnare la închisoare cu executare a fostului edil. În 2014, acesta a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu executare pentru conflict de interese în formă continuată, conflict de interese și fals intelectual, pedeapsă din care a executat o treime.

În ceea ce privește condamnarea de astăzi, potrivit anchetatorilor, în anul 2012, pe vremea când era primar, Berceanu a plătit integral lucrările de reabilitare a Şcolii din Meseşenii de Sus, deşi constructorul nu executase nici jumătate din investiţie, a achitat efectuarea unui studiu (nerealizat) de dezvoltare a comunei şi un sondaj de opinie (nici acesta realizat). Valoarea prejudiciului cauzat depăşea 300.000 de lei. Fostul edil a fost trimis în judecată în anul 2017.

În acelaşi dosar au fost trimise în judecată alte cinci persoane, respectiv administratori de firme şi fostul director al şcolii din comună, care au primit condamnări cu suspendare, cu excepția celui din urmă, acesta fiind achitat.

Articolul precedentTânăr din Șimleu Silvaniei, cercetat pentru furt
Articolul următorCuprom, fosta fabrica de conductori emailaţi din Zalău, va fi demolată