Importante proiecte culturale derulate în judeţul Sălaj, în 2018, cu prilejul Centenarului, au fost răsplătite de Direcţia Judeţeană pentru Cultură Sălaj cu trofee de excelenţă.

Premierea proiectelor din Anul Centenar a fost realizată de secretarul de stat în Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, Gheorghe Popa.

Cea de a IX-a ediţie a Galei Culturii Sălăjene, eveniment organizat, la Zalău, de Direcţia Judeţeană pentru Cultură Sălaj, s-a desfășurat joi, 2 mai, printre invitați numărându-se și prefectul judeţului Sălaj, Florin Florian. Acesta a ţinut să multumească tuturor membrilor Grupului de lucru Centenar – ce a reunit toate instituţiile de cultură din judeţ, culte religioase, primăriile oraşelor şi ale unor comune, unităţile militare din Zalău şi Şimleu Silvaniei – pentru implicarea în cele peste 100 de evenimente organizate în Sălaj, în 2018, pentru celebrarea Marii Uniri.

Printre proiectele premiate s-au regăsit: „Caravana Unirii”, organizată de Biblioteca Judeţeană Sălaj, autobuzul Centenar al Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, precum și volumul „Marea Unire şi Sălajul – Contribuţii documentare”, realizat de Serviciul Judeţean al Arhivelor Naţionale.

sursă Prefectura Sălaj

Articolul precedentFermierii sunt așteptați la APIA. Se lucrează și sâmbăta
Articolul următorVântul desprinde bucăţi de tablă de pe blocurile din Zalău. Pompierii, chemaţi în ajutor