Greva din Educație continuă, iar joi va fi și un MITING, au anunțat liderii principalelor confederații sindicale, după discuțiile pe care le-au avut la Palatul Victoria.

 

Sindicatele din Educaţie au anunțat că vor continuă marţi greva generală şi ameninţă că vor ieşi masiv în stradă, după ce  Executivul nu a venit cu propuneri concrete care să soluţioneze problemele cu care aceştia se confruntă.

„Greva continua. E posibil un nou miting. Colegii nostri trebuie sa decida care este cea mai acceptata varianta.

I-am spus si premierului Ciuca: un profesor nu poate trai cu 2.500. E muritor de foame. Si Ciuca a spus ca avem dreptate. 

Sa vina cu ceva sustenabil pentru oameni. Promisiuni vor fi. Sa se respecte programul de guvernare”, a afirmat liderul FSLI Simion Hăncescu.

„Am venit aici pentru solutii la problemele pe termen scurt si pe termen un pic mai lung. Cele pe termen scurt nu au fost rezolvate. Ne-au spus ca nu sunt bani, ca e deficit, dar nu au venit cu o propunere care sa ne multumeasca. Cele pe termen lung – Lgea salarizarii – si ele treneaza. In acest ritm va garantez ca saptama aceasta va fi greva si va fi o greva pe termen lung”, a aratat liderul sindicatului Alma Mater Anton Hadăr.

Marți a fost a doua zi de grevă generală în școli, după ce sindicatele din educație au cerut „o soluție credibilă” asupra revendicărilor salariale.

Sunt în grevă peste 150.000 de cadre didactice și peste 70.000 de angajați din categoria personalului didactic auxiliar și nedidactic.

Articolul precedentKovesi începe să simtă frica. Gușă acuză un derapaj grav: AMENINȚĂRI la adresa familiei sale – încercări eșuate de intimidare. Ce jocuri face binomul Coldea-Kovesi?
Articolul următorConsiliul Național de Etică: Lucian Bode NU a plagiat. Decizia, luată cu un scor zdrobitor