Guvernul aplică o lovitură extrem de grea românilor. Conform unui ordin al ANSVSA, porcii nu vor mai putea fi crescuți în afara fermelor de suine.

Lovitura este una extrem de puternică, asta pentru că România este una dintre țările cu cel mai mare consum de carne de porc, iar mulți oameni își cresc animalele în propria gospodărie.

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a emis un set de reguli mai stricte pentru crescătorii de porci printre acestea aflându-se și interzicerea creșterii porcinelor la stâne, tabere de vară, cantoane silvice, cantoane de pe lângă diguri și societăți agricole vegetale.

Astfel, cu excepția fermelor de suine, alte forme de exploatații nu vor mai putea să dețină suine nici pentru autoconsum, dar nici în scopuri comerciale, potrivit unui proiect de ordin al Președintelui ANSVSA pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind condiţiile de biosecuritate în exploataţiile de porcine şi pentru modificarea şi completarea unor norme sanitar – veterinare.

Articolul precedentAccident cu o victimă între localitățile Sânmihaiu Almașului și Poarta Sălajului
Articolul următorScandal la băutură. A amenințat că incendiază Centrul Social de Urgență Zalău