La Zalău s-a lansat, oficial, principala forță de opoziție: Alianța 2020 USR-PLUS Sălaj. Lansarea a avut loc miercuri – 20 februarie în prezența a doi lideri locali: Cosmin Cristian Viaşu – președintele Uniunii Salvați România USR Sălaj și Alin Guler – reprezentantul Partidului Libertate Unitate şi Solidaritate (PLUS) Sălaj. Cei doi sunt coordonatori județeni ai campaniei europarlamentare a Alianței nou formate, iar un prim obiectiv al acesteia este participarea la scrutinul din 26 mai pentru alegerea membrilor din România care să ne reprezinte în Parlamentul European (PE). ”Alianţa şi-a fixat câteva obiective, printre care aş aminti, în primul rând, susţinerea unei liste comune de candidaţi pentru PE cu scopul de a câştiga un număr cât mai mare de mandate în 26 mai. Apoi, promovarea în PE a principiilor comune celor două formaţiuni care alcătuiesc alianţa: competenţă şi responsabilitate. Alianţa vrea să reprezinte cu bună credinţă şi cu profesionalism interesele cetăţenilor români în PE. Totodată se doreşte o întărire a Uniunii Europene şi a forţelor politice continentale care militează pentru o Uniune Europeană puternică, coerentă, capabilă şi apropiată de cetăţeni. Alianţa vrea ca România să se angajeze ferm şi ireversibil pe calea integrării în UE, să asigure totodată continuarea democraţiei începute, precum şi oferirea tuturor cetăţenilor români la prosperitate şi la o comunitate bazată pe valori comune”, a precizat Cosmin Viaşu – coordonatorul judeţean al campaniei pentru alegerile europarlamentare din cadrul Alianţei, reprezentantul Uniunii Salvaţi România (USR) – filiala Sălaj.

Alianţa are oameni care şi-au demonstrat valoarea profesională în instituţii UE

”Această Alianţă a apărut datorită nevoii societăţii româneşti de a asigura o continuitate parcursului european al României. Europa se găseşte în momentele actuale într-un punct de răscruce pentru că sunt probleme structurale care afectează buna funcţionare a acestei organizaţii şi de aceea reprezentanţii partidelor noastre doresc să se implice cât mai mult în ceea ce înseamnă viitorul Uniunii Europene. Probabil ştiţi, în urma alegerilor din 26 mai, începe un nou ciclu electoral de cinci ani în care ţările membre ale UE trebuie să decidă şi să stabilească nişte direcţii clare pentru următorul ciclu electoral. De aceea, partidele noastre au decis să se alieze şi, împreună, să propună cea mai bună listă de candidaţi pe care o are România în acest moment”, a menţionat Alin Guler – reprezentantul Partidului Libertate Unitate şi Solidaritate (PLUS) şi coordonator judeţean al campaniei europarlamentare. În opinia celor doi lideri locali ai Alianţei 2020 USR-PLUS Sălaj este vorba de oameni competenţi cu pregătire profesională de înaltă ţinută, oameni care şi-au demonstrat calităţile şi valoarea profesională în diverse instituţii ale UE. Primii candidaţi de pe lista comună sunt: Dacian Cioloş, Cristian Ghinea, Dragoş Pîslaru, Clotilde Armand, Dragoş Tudorache, Nicoale Ştefănuţă, Vlad Botoş şi Ramona Strugariu.

300.000 de semnături unice pentru salvarea României

Noua Alianţă 2020 USR-PLUS are nevoie de cât mai multe semnături pentru a participa la scrutinul electoral din 26 mai. Până atunci, e nevoie de 300.000 de semnături unice la nivel naţional, respectiv 5.000 la nivel judeţean. În acest sens, sălăjenii care vor să schimbe clasa politică actuală trebuie doar să semneze, în următoarele patru săptămâni, pentru susţinerea Alianţei 2020 USR-PLUS. Sălăjenii pot face acest lucru la cele două corturi care vor fi amplasate în municipiul Zalău, în centrul oraşului, pe platou şi în zona Spitalului Judeţean, unde reprezentanţii Alianţei vor asigura permanenţă sau la sediile USR Sălaj – Piaţa Iuliu Maniu nr.9 şi PLUS Sălaj – strada Unirii, nr. 19. De asemenea, prin judeţ în special în zona urbană, în cele patru orase, vor fi şi echipe mobile unde doritorii vor putea semna pentru susţinerea noii Alianţe.
”Îi aşteptăm pe toţi sălăjenii, care doresc să participe la schimbarea României în bine, să facă acest pas. Nu este dificil! Este doar o simplă foaie de hârtie pe care trebuiesc completate datele personale. Spre deosebire de alte campanii, unde trebuia trecut şi codul numeric personal (CNP)şi adresa, pe formularele în vigoare nu se ce decât seria şi numărul de buletin, respectiv numele complet. Cei care aveau reţineri înainte să-şi dea CNP-ul din varii motive acum pot, cu mai mare uşurinţă să semneze dacă simt că se regăsesc în valorile şi principiile Alianţei noastre. După 30 de ani cred că prezentăm o alternativă credibilă şi serioasă, la oferta politică care există la momentul actual în România”, au precizat liderii Alianţei 2020 USR-PLUS Sălaj.

Articolul precedentBraconaj la barajul Vârşolţ. Doi bihoreni, prinşi de jandarmi cu o captură de peste 140 de kilograme de peşte
Articolul următorOlimpiada de Limba şi Literatura Română pentru minorităţi: Câți elevi sălăjeni s-au calificat la etapa națională