În județul Sălaj, va funcționa, în perioada imediat următoare, un laborator pentru testarea noului coronavirus Covid – 19, au anunțat astăzi, 2 aprilie, reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sălaj.

Aparatul, care va fi amplasat în incinta Spitalului Județean de Urgență Zalău – Laboratorul de Microbiologie BK, a fost primit în urma unui contract de comodat cu Centrul de Cercetări Biologice Grădina Botanică „Vasile Fati” Jibou, iar extractorul ARN a fost pus la dispoziție de Fundația NORO.

„De asemenea, Consiliul Județean Sălaj va achiziționa în regim de urgență o hotă de siguranță biologică corespunzătoare. În paralel,se desfășoară activitatea de achiziționare a kit-urilor de testare și vor fi demarate procedurile pentru autorizarea laboratorului, pentru a putea beneficia de fonduri din programele naționale de sănătate. Conform informațiilor primite de la Direcția de Sănătate Publică Sălaj, în cadrul acestui laborator vor lucra specialiști ai Spitalului Județean Sălaj, instruiți în biologie moleculară, în colaborare cu cercetători științifici biologi de la Centrul de Cercetări Biologice din Jibou”, se precizează în informarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sălaj

Articolul precedentȘase cazuri de coronavirus au fost confirmate astăzi, oficial, în județul Sălaj
Articolul următorCâte echipamente de protecție se află în depozitele celei mai mari unități spitalicești din județ