Tragerea la sorți a președinților și locțiitorilor birourilor electorale ale secțiilor de votare din județul Sălaj va avea loc mâine, 26 octombrie, începând cu ora 12.

Anunțul a fost făcut de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) – biroul județean Sălaj, potrivit unei informări a Prefecturii Sălaj.

Potrivit legislației electorale în vigoare, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare şi locţiitorul acestuia sunt desemnaţi de către Autoritatea Electorală Permanentă, în ședință publică, anunţată cu 48 de ore înainte, prin tragere la sorţi computerizată, organizată la nivel judeţean, cu 15 zile înaintea datei alegerilor parlamentare, pe funcţii, dintre persoanele înscrise în corpul experţilor electorali, cu domiciliul sau reşedinţa în judeţul respectiv, pe baza criteriului apropierii domiciliului sau reşedinţei de sediul secţiei de votare, precum şi pe baza criteriului studiilor absolvite.

Tragerea la sorți computerizată va avea loc în prezența preşedinţilor birourilor electorale de circumscripţie, iar rezultatele acesteia vor fi aduse la cunoştinţă publică prin afişare pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente, respectiv la sediile birourilor electorale de circumscripţie şi pe site-urile acestora.

Articolul precedentUn nou volum semnat de profesorul László László, la Editura ”Caiete Silvane”
Articolul următorSancțiuni contravenționale pentru nesemnalizarea lucrărilor de intervenţie pe domeniul public şi privat