Militarii din Regimentul 69 Artilerie Mixtă “Silvania” s-au întors acasă, eveniment ce a fost marcat astăzi, 26 noiembrie, printr-o festivitate organizată în Șimleu Silvaniei. 

Batalionul 316 Asigurare Date „Guruslău”, condus de tt. col. Marius Pop, batalion din cadrul regimentului menționat, a făcut parte în ultimele nouă luni din echipa de consilieri TAAC (Train Advise Assist Command) ce execută activități specifice de instruire, consiliere și asistență în comun cu partenerii americani și bulgari pentru a sprijini efortul comun de menținere și îmbunătățire a climatului de securitate în Provincia Kandahar, Afganistan.

La festivitate, printre cei prezenți s-au numărat: prefectul județului, Florin Florian, primarul orașului Șimleu Silvaniei, Septimiu Țurcaș, precum și cadre ale unității din cadrul căreia fac parte militarii sălăjeni. “Parafrazând poetul latin Vergiliu, care spunea <Audentes fortuna juvat – norocul surâde celor ce îndrăznesc>, eu spun că succesul și reușita este pentru cei curajoși. Astăzi, cei curajoși sunteți voi, dragi militari”, a punctat prefectul Florin Florian în cadrul evenimentului.

Articolul precedentZălăuan în stare critică, transportat cu elicopterul SMURD de la Zalău la Cluj-Napoca
Articolul următorVicepremierul Raluca Turcan anunţă că salariul minim va creşte în 2020