Numărul cazurilor de rujeolă în Sălaj este în creștere. Alte trei au fost raportate la finalul acestei săptămâni. Cazurile de rujeolă raportate săptămânal au avut debutul în urmă cu 2 – 4 săptămâni, iar confirmarea şi clasificarea unui caz durează în medie 3 săptămâni.

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la sfârşitul săptămânii trecute este de 15.555, din care 59 de decese.

În perioada 10.12 – 14.12.2018 au fost raportate încă 15 cazuri nou confirmate în cinci judeţe şi în municipiul Bucureşti, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Cele mai multe cazuri noi s-au înregistrat, în intervalul 10- 12 decembrie 2018, în Bihor – 8 și Sălaj – 3. Câte un caz de rujeolă a fost înregistrat în Dolj, Galați, Neamț și București.

Cele mai multe cazuri s-au înregistrat de la începutul epidemiei la copiii nevaccinaţi.

Aşadar, în Sălaj, numărul cazurilor înregistrate de la începutul acestui an a ajuns la 21, după ce la începutul lunii septembrie a fost confirmat primul caz la un copil de şase ani, nevaccinat, din mediul rural.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Potrivit medicilor, din patru persoane care fac rujeolă una are nevoie de spitalizare. Pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală.

Articolul precedentMatematicienii de la API Zalău, premiaţi la Baia Mare |
Articolul următorȘi-au petrecut weekend-ul la Urgență