54 de noi cazuri de rujeolă au fost confirmate, până la sfârșitul săptămânii trecute, în județul Sălaj. Potrivit ultimelor date publicate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSBT), în intervalul 20.05 – 24.05.2019 au fost raportate încă 88 de cazuri nou confirmate în 8 judete și municipiul București.

Numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în România, raportate până vineri, 24 mai 2019, a fost de 16.888, din care 64 de decese. ”Cazurile de rujeolă raportate săptămânal au avut debutul în urmă cu 2 – 4 săptămâni, iar confirmarea şi clasificarea unui caz durează în medie trei săptămâni”, se precizează în raport.

Astfel, ultimele 88 de cazuri confirmate au fost înregistrate în: Sălaj – 54, Cluj -11, Mehedinți– 8, câte 4 în Bihor, Galați și Prahova și câte un caz în Brașov, Bucureși și Harghita.

Cele mai multe cazuri s-au înregistrat de la începutul epidemiei la copiii nevaccinaţi. Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Potrivit medicilor, din patru persoane care fac rujeolă una are nevoie de spitalizare. Pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă boala este mortală.

Articolul precedent„Nu vă lăsaţi înşelaţi de hoţi!”- Recomandările Poliției Sălaj
Articolul următorMai multe localități din Sălaj, afectate grav de inundații