Organizația Mondială a Sănătății a crescut nivelul de amenințare la ”foarte ridicat” în cazul noului coronavirus, cu care s-au infectat până acum zeci de mii de oameni, informează realitatea.net

„Ceea ce vedem acum sunt epidemii legate de COVID-19 în mai multe țări, dar majoritatea cazurilor pot fi încă atribuite unor contacte comune sau unor grupuri de cazuri”, a spus directorul general al OMS într-o conferință de presă. Cheia pentru a stopa coronavirusul este ruperea lanțurilor de transmisie, a adăugat acesta. De asemenea, reprezentanții Organizației avertizează că e posibil ca virusul să ajungă în toate statele. În plus, trebuie analizată situația reinfectărilor, având în vedere că au fost persoane testate pozitiv după ce se vindecaseră, susține OMS.

”Nu suntem în situația de a spune dacă este posibil sau nu ca virusul să fie reactivat în organism sau pacientul să fie reinfectat. În general, ne-am aștepta ca persoana care a fost infectată cu coronavirus să devină imună, cel puțin pentru o anumită perioadă”, au mai afirmat reprezentanții OMS într-o conferință de presă.

Articolul precedentInvestiții cu bani europeni. Se așteaptă semnarea contractelor de finanțare
Articolul următorCând începe postul Paștilor?