Zeci de curți, beciuri, fântâni și terenuri agricole din localitățile Romita, Românaşi, Jac şi Chichişa au fost inundate în cursul după-amiezii de marți în urma precipitațiilor abundente anunțate de meteorologi. Prin apelul unic de urgență 112, din cele patru localități s-a solicitat sprijinul pompierilor militari din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (ISU) ”Porolissum” Sălaj.

Potrivit purtătorului de cuvânt ISU ”Porolissum” Sălaj, căpitan Lucian Jacodi, marţi noaptea, din cauza producerii de fenomene hidrometeorologice periculoase, avertizare Cod Portocaliu pe râul Agrij , în dispeceratul ISU Sălaj au fost primite mai multe apeluri care semnalau gospodării inundate în localitățile Romita, Românaşi, Jac şi Chichişa. Pentru evacuarea apei, s-au deplasat imediat cinci echipaje de pompieri, din cadrul Detaşamentului Zalău și a Secţiei de pompieri Jibou, în sprijinul unităților administrativ teritoriale afectate, care au acționat cu motopompe si mijloace specifice la un număr de 40 de gospodării (beciuri, curţi, fântâni, podeţe etc).
Pentru monitorizarea situației și coordonarea intervențiilor, a fost activată şi grupa operativă a ISU condusă de către inspectorul şef.

Sursa foto: Facebook Jac satul meu natal

Articolul precedentConcursul Național ”Mesajul meu antidrog” și-a desemnat câștigătorii. Trei locuri I pentru elevii din Sălaj
Articolul următorLa Jibou continuă programul special pentru eradicarea sărăciei