S-a dat startul concursului pentru numirea în funcții de conducere a judecătorilor și procurorilor la curțile de apel, tribunale, judecătorii, precum și la parchetele arondate.

La nivel național, 132 de de astfel de funcţii au fost scoase la concurs în această perioadă de Consiliul Superior al Magistraturii.

În Sălaj sunt vacante patru funcții, respectiv cea de de vicepreşedinte al Tribunalului Sălaj, cel de preşedinte al Judecătoriei oraș Jibou, prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj şi funcția de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria orașului Jibou.

Concursul pentru ocuparea acestor funcții de conducere a judecătorilor la curţile de apel, tribunale şi judecătorii, precum şi cel pentru numirea în funcţii a unor procurori se desfășoară în perioada 12 aprilie și 20 iunie.
Cei interesați să se înscrie la aceste concursuri pot depune cererile la Institutul Naţional al Magistraturii, până vineri, 3 mai.
Candidații vor avea de trecut și o probă psihologică, în cadrul căreia participanților le va fi evaluată capacitatea de a lua decizii şi de a-şi asuma răspunderea, fiindu-le verificată, totodată, rezistenţa la stres. Proba psihologică va fi urmată de susţinerea proiectului referitor la exercitarea atribuţiilor specifice funcţiilor de conducere, iar ultima probă va fi cea scrisă, privind managementul, comunicarea şi resursele umane. Cei ce vor dori să ocupe prin concurs aceste funcții trebuie să se prezinte la examen cu calificativul “foarte bine” obținut la ultima evaluare, să nu fi avut sancțiuni disciplinare în ultimii 3 ani și să aibă o vechime de cel puțin doi ani la instituția care scoate postul respectiv la concurs.
Articolul precedent24 de cadre didactice din Sălaj, admise după selecţia online, la concursul de experţi
Articolul următorO femeie din Zalău a ars în propria casă. A fost transportată cu elicopterul SMURD la Spitalul de Arși