Șase noi cazuri de rujeolă au fost confirmate, până la sfârșitul acestei săptămâni, în județul Sălaj. Potrivit ultimelor date publicate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSBT), în intervalul 03.06 – 07.06.2019 au fost raportate încă 109 cazuri nou confirmate în 17 judete și municipiul București.

Numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în România, raportate până vineri, 7 iunie 2019, a fost de 17.133, din care 64 de decese. ”Cazurile de rujeolă raportate săptămânal au avut debutul în urmă cu 2 – 4 săptămâni, iar confirmarea şi clasificarea unui caz durează în medie trei săptămâni”, se precizează în raport.

Astfel, ultimele 109 de cazuri confirmate au fost înregistrate în: Mehedinți – 36, București – 13, Teleorman – 11, Buzău – 10, Brașov – 8, Cluj – 7, Sălaj – 6, Galați și Maramureș – câte 4, Dolj – 2 și câte un caz în Argeș, Brăila, Constanța, Giurgiu, Ialomița, Mureș, Prahova și Suceava.

Cele mai multe cazuri s-au înregistrat de la începutul epidemiei la copiii nevaccinaţi. Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Potrivit medicilor, din patru persoane care fac rujeolă una are nevoie de spitalizare. Pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă boala este mortală.

Articolul precedentPompierii, chemaţi să înlăture bucăţi de sticlă spartă din geamurile unei clădiri
Articolul următorServiciul Judeţean de Ambulanţă Sălaj a primit o autosanitară nouă