Peste 100 de sălăjeni au trecut de prima probă a examenului la școlile de agenți de poliție. Din cei 226 de candidaţi, 137 au declaraţi apţi în urma testării psihologice.

Potrivit datelor făcute publice de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj, în perioada 16-19 iulie a avut loc evaluarea psihologică a candidaților înscrişi la școlile de agenți de poliție. Din cei 226 de candidați, 137 au fost declarați apți din punct de vedere psihologic pentru admitere în instituţiile Ministerului Afacerilor Interne, 25 de candidaţi au avut evaluarea psihologică valabilă dintr-o dată anterioară,  46 nu s-au prezentat la evaluare și 18 au fost declarați inapți.

Urmează probele sportive, dar şi examenele scrise. Evaluarea performanţei fizice a candidaţilor la școlile de poliție se face prin parcurgerea unui traseu practic-aplicativ. Criteriul privind înălțimea candidaților a fost abrogat.

Potrivit sursei citate, proba de verificare a cunoştinţelor va consta într-un test–grilă la disciplinele limba română şi limba străină (limba engleză sau limba franceză, potrivit opţiunii la înscriere). Durata studiilor este de 1 an.

Articolul precedentCopii din Republica Modova, în tabără la Bădăcin
Articolul următorAccident grav în Şimleu Silvaniei. O femeie şi-a pierdut viaţa