Prefectul județului Sălaj, Florin Florian, a anunțat vineri, 9 august, în cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Sălaj, că în urma unei decizii a Comitetului Naţional de Combatere a Bolilor (CNCB), la nivelul judeţului a fost adoptat, la finalul lunii iulie, un plan suplimentar de măsuri privind combaterea pestei porcine africane în mediul silvatic.

Planul prevede ca gestionarii fondurilor cinegetice să recolteze integral mistreţii din zonele afectate de pesta porcina africană, în termenul de 60 zile de la confirmarea virusului, prin metode de vânătoare care nu dislocă efectivul, respectiv prin pândă și dibuire, au precizat reprezentanții Prefecturii Sălaj.

De asemenea, în termen de 60 zile de la data aprobării planului, în toate zonele neafectate trebuie redus efectivul de mistreţi, prin vânarea unei cote suplimentare de intervenţie, aprobată de Ministerul Apelor şi Padurilor, în funcţie de nivelul optim aprobat prin acte normative.

Articolul precedentIncendiu violent într-o gospodărie din Jac. Flăcările s-au extins la locuința învecinată
Articolul următorAlianţa USR-PLUS Sălaj începe campania de strângere de semnături pentru candidatura lui Dan Barna la alegerile prezidenţiale