Partidul Mișcarea Populară filiala Sălaj continuă campania de strângere de semnături pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Până în prezent în județ s-au strâns 2.000 de semnături, iar în toamnă PMP va depune un proiect de lege de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari. Anunțul a fost făcut miercuri, în cadrul unei conferințe de presă care s-a desfășurat la sediul filialei din Zalău în prezența președintelui organizației – Adrian Popan și a deputatului Adrian Todoran – vicepreședinte PMP. În prezent, în țară sunt peste 52.000 de pensii speciale ale parlamentarilor și, mai nou, cele care vor fi plătite aleșilor locali și județeni
Punctele discutate au fost despre politici locale și centrale, subliniindu-se faptul că PMP a votat în Consiliul Local (CL) Municipal Zalău împotriva creșterii taxei de salubrizare, creștere care este aplicată începând din luna iulie. De asemenea, la nivel local, consilierii locali ai PMP, Adrian Popan și Cantemir Pașca, au înregistrat o inițiativă privind deschiderea “porților” unităților de învățământ pentru activități sportive pe perioada vacanței.
În privința politicilor centrale, deputatul prezent la conferință a subliniat faptul că parlamentarii PMP au votat împotriva codului administrativ. În același timp, în toamnă, potrivit președintelui filialei sălăjene,“PMP va depune un proiect de lege de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari. Atât la nivel central cât și pe plan local, PMP, incluzând și filiala Sălaj, va sprijini toate acțiunile desfășurate și are ca scop atenționarea opiniei publice cu privire la derapajele din toate domeniile vieții sociale pe care le inițiază și sprijină coaliția de guvernare PSD-ALDE”, a precizat liderul PMP Sălaj – Adrian Popan.

Articolul precedentTratament la preț redus prin Casa Județeană de Pensii
Articolul următorAngajatorii din mediul privat caută mână de lucru. Peste 100 de joburi vacante