Polițiștii sălăjeni au intervenit, în ultimele zile, la aproape 100 de evenimente, au aplicat peste 300 de sancțiuni contravenționale și au constatat 37 de infracțiuni.

Pentru siguranţa cetăţenilor, poliţiştii sălăjeni au acționat, în perioada 29 decembrie 2018 – 2 ianuarie 2019, la nivel județean, în sistem integrat, alături de celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Oamenii legii au intervenit la 97 de evenimente, dintre care 79 au fost sesizate prin apelul de urgență 112.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj, în urma activităților, au fost constatate 37 de infracţiuni, din care şase la regimul circulației rutiere (conducere fără permis, conducere sub influența băuturilor alcoolice și conducere cu autovehiculul neînmatriculat), trei infracţiuni de vătămare corporală din culpă, iar diferența au constituit alte fapte.

De asemenea, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 360 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la 117.421 de lei.

Totodată, au fost reținute 15 permise de conducere şi au retras un certificat de înmatriculare.

În perioada de referință nu au fost înregistrate accidente de circulaţie grave şi nici evenimente majore, cu impact asupra siguranţei publice.

Acţiunile poliţiştilor vor continua şi în perioada următoare. „Reamintim tuturor cetățenilor că polițiștii acționează permanent pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea comunității, fiind pregătiți să intervină atunci când situaţia o impune”, au subliniat reprezentanții Poliției Sălaj.

De asemenea, oamenii legii mai recomandă cetățenilor să se informeze cu privire la starea drumurilor, înainte de a pleca în călătorie, să se asigure că au autoturismele echipate corespunzător și să respecte indicațiile polițiștilor aflați în trafic.

Articolul precedentCercetat pentru conducere fără permis
Articolul următorȘi tinerii sălăjeni pot obține gratuit permisul de conducere! Care sunt condițiile