Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat în perioada 23-24 aprilie 2019, o acțiune pentru prevenirea şi combaterea actelor de evaziune fiscală, a ilegalităților comise în domeniul mărfurilor alimentare, legumelor și fructelor, precum și a produselor contrafăcute. 

Au fost verificați 58 de agenți economici. „În acest context au fost constatate­­ cinci infracțiuni, din care patru prevăzute de Legea 241/2005 privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi o infracţiune prevăzută de Legea 84/1998”, au explicat reprezentanții Poliției Sălaj.

Amenzi  de aproape 100.000 de lei

De asemenea, poliţiştii au aplicat şi 33 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 99.400 de lei. „Dintre faptele contravenţionale, 20 au fost aplicate la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, şapte la Legea 145/2014 privind stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol și şase la O.U.G. 28/1999 privind obligativitatea agenților economici de a utiliza aparatele de marcat electronice fiscale. Cu acestă ocazie a fost ridicată în vederea confiscării şi suma de 2.095 lei, bani proveniţi din activităţi comerciale ilicite”, a explicat sursa citată.

Totodată, oamenii legii au ridicat, până la finalizarea cercetărilor, de la sediul și punctele de lucru a trei societăți de profil, din Sălaj, 163 articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, întrucât există suspiciuni că acestea poartă o marcă înregistrată fără acordul titularului de drept.

Articolul precedentZălăuan, înșelat de doi bărbați din Turda
Articolul următorVeteranii sălăjeni – scrisoare de apreciere din partea Prefecturii