Peste 45 de intervenții în doar șapte zile. Acesta este bilanțul intervențiilor pompierilor sălăjeni, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU)Porolissum al județului Sălaj.

Timp de șapte zile, în perioada 2-9 iulie, pompierii militari din cadrul ISU Porolissum  au fost solicitați să intervină la un număr de 49 de evenimente din care opt intervenţii pe linia situaţiilor de urgenţă și 41 de misiuni pentru acordarea primului ajutor calificat de către echipajele SMURD.
Potrivit reprezentanților ISU Porolissum Sălaj, din cele opt situaţii de urgenţă: patru au fost incendii, o inundaţie, o tentativă de suicid , o activitate de recunoaştere în teren şi educare, și o deplasare fără intervenţie.
În această perioadă cu vreme în general instabilă cu înnorări temporar accentuate, ISU
Porolissum Sălaj recomandă cetăţenilor  măsuri de prevenire pentru fenomenele meteorologice periculoase. Astfel, pentru evitarea producerii unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile,  cetățenilor le este recomandat ca pe timpul intensificării vântului și căderilor de grindină, să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția și să deconecteze aparatura casnică. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate. Conform ISU Porolissum Sălaj,  având în vedere posibilitatea averselor cu acumulări semnificative de apă, recomandăm populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

De asemenea, cetățenii pot obține informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store.

Sursa foto: Ziua de Constanța

Articolul precedentBacalaureat 2018 Sălaj: După contestaţii, a crescut procentul de promovare. Avem o medie de zece!
Articolul următorTITULARIZARE 2018 SĂLAJ: Încep emoţiile şi pentru profesori sălăjeni