Premierul Viorica Dăncilă, ministrul Sănătății, Sorina Pintea și secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Daniel Botănoiu, au vizitat vineri – 17 mai, județul Sălaj. Prima întâlnire de lucru a demnitarilor cu autoritățile locale și județene s-a desfășurat la sediul Consiliului Județean Sălaj. ”Am avut o discuţie foarte bună cu preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, cu președintele municipiului Zalău, am avut discuţii foarte bune cu repezentanţi ai comunităţilor locale. M-a bucurat faptul că aproape în fiecare localitate a judeţului, ca de altfel în fiecare localitate a ţării, au fost folosite fondurile pentru PNDL I şi II, care arată că acest program a avut efectul pe care ni l-am dorit. Am discutat şi despre Fondul de Dezvoltare şi investiţii, despre faptul că toate comunităţile trebuie să acceseze acest fond, pentru că dorinţa fiecărui edil, dorinţa fiecărei comuntăţi este de a se dezvolta”, a precizat premierul Viorica Dăncilă.

Vizita premierului a continuat la Spitalul Județean de Urgență Zalău și apoi la fabrica Michelin. Și s-a încheiat cu o conferință de presă la Centrul de Cultură și Artă Sălaj.

În tot acest timp, aproximativ 150 de persoane au așteptat premierul în centrul orașului, în imediata vecinătate a instituției unde s-a desfășurat conferința de presă, cu: pancarte, huiduieli, coroane, dex și cu fel de fel de mesaje: ”PSD – ciuma roșie”, ”Jos PSD”, ”analfabeta”, ”asasini de vise” au fost doar câteva din ,,gândurile  transmise de protestatarii aflați vineri în centrul orașului, premierului Dăncilă.