Astăzi, în cadrul ședinței extraordinare de Consiliu Local a fost aprobată participarea Municipiului Zalău la Programul privind casarea autovehiculelor uzate, derulat în cofinanțare cu Administrația Fondului de Mediu (AFM).

Sesiunea de finanțare va începe în data de 21 aprilie 2023, iar din bugetul local a fost aprobată alocarea sumei de 600 mii lei, aceasta reprezentând contribuție proprie a Municipiului Zalău pentru un număr de 1.000 de autovehicule uzate și casate, ca parte a stimulentului de casare.

Sesiunea de înscriere pentru solicitanții de finanțare se face după încheierea contractului de delegare de către Municipiul Zalău cu Administrația Fondului de Mediu. La data anunțată de AFM privind deschiderea sesiunii de înscriere pentru persoane fizice, Primaria Municipiului Zalău va publica anunțuri de informare în acest sens pe pagina de internet a instituției.

Obiectul Programului constă în finanțarea nerambursabilă din Fondul pentru mediu, acordată pentru autovehiculul uzat, cu o vechime egală sau mai mare de 15 ani de la anul fabricației/înmatriculări (după caz), în schimbul predării acestuia spre casare de către persoana fizică ce îl deține în proprietate de cel puțin 5 ani. Norma de poluare a autovehiculului trebuie să fie Euro 3 sau mai mică.

Autoritatea publică locală va încheia contracte de finanțare cu persoanele fizice, prin care acordă un stimulent pentru casare în cuantum de 3.000 lei, sumă compusă din finanțarea AFM de 2.400 lei și finanțarea de 600 lei susținută de la bugetul local.

Sursa: Realitatea de Salaj

Articolul precedentComisia Europeană cere României să elimine restricţiile la exportul de energie electrică
Articolul următorBiletele la film la Cinema Scala Zalău se pot achiziționa și online