Radu Căpîlnaşiu, fostul primar al municipiul Zalău, a demisionat din funcţia de preşedinte PNL Zalău – organizaţia municipală, dar şi din funcţia de consilier judeţean. Şi asta începând din 11 iulie. Funcţia de preşedinte PNL Zalău a fost preluată, prin interimat, de Mihai Crişan, până la organizarea de noi alegeri, iar cea de consilier judeţean îi revine lui Liviu Unguruşan – om de afaceri.

Motivele care l-au determinat să demisioneze din cele două funcţii politice au fost explicate în cadrul unei conferinţe de presă, care s-a desfăşurat vineri – 12 iulie la sediul PNL Sălaj, chiar de Radu Căpîlnaşiu. ”Încă de un an am mai discutat cu preşedintele PNL Sălaj acest aspect, că ar fi nevoie de o schimbare şi în zona biroului municipal, la nivel de preşedinte. Am amânat luarea acestei decizii, pe motivul că vom încerca să ne axăm pe viitorul candidat PNL la primărie, lucru care probabil se va întâmpla în perioada următoare. E nevoie de forţe prospete, am înţeles mesajul electoratului. Se doreşte să apară oameni noi, feţe noi. Am spus că este cazul să provoc partidul la această schimbare şi, ca atare, mi-am depus demisia, mandatul, din funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale. S-a ajuns la această formulă validată şi agreată, în persoana lui Mihai Crişan. Este, după cum s-a şi văzut, o variantă agreată în unanimitate de toţi colegii şi va fi bine receptată de către oamenii din oraş, mai mult de către tineri. (…). Aşa am simţit eu, că e momentul să se întâmple acest lucru în organizaţia Zalău. Rămân la nivel de prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene alături de ceilalţi colegi pentru a ne atinge obiective propuse”, a precizat Căpîlnaşiu.

”Plecarea” din CJ Sălaj: ”După trei ani, vezi că orice spui şi orice argument ai nu se ţine cont de absolut nimic din ceea ce propui”

Acesta şi-a justificat şi ”plecarea” din Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj. ”De fiecare dată am discutat pe anumite teme şi probleme. Unul dintre obiectivele noastre a fost să propunem realizarea unui parc industrial în Sălaj, în Zalău. Acest lucru nu a fost luat în considerare. S-au găsit tot felul de argumente, că… nu există forţă de muncă. Am explicat atunci, că nu există forţă de muncă nici în Oradea, nici în Cluj şi că totuşi se fac parcuri industriale şi că aceste oraşe se dezvoltă şi atrag forţă de muncă. Această investiţie se putea realiza cu sprijinul CJ şi a Primăriei. (…). Este deranjant… Eu am fost obişnuit, fiind în funcţie, să ţin cont şi de părerile altora. Şi acolo le consideram bune să le pun în aplicare. Aici, după trei ani, vezi că orice spui şi orice argument ai nu se ţine cont de absolut nimic din ceea ce propui. Acest lucru mă nemulţumeşte. De exemplu, la ultima şedinţă de CJ s-a votat alocarea unor sume de bani pentru tineret şi sport şi s-au dat pe tot felul de activităţi ecumenice. Şi asta pentru simplu fapt că s-a scris într-un proiect cuvântul tineret. Sunt lucruri pe care majoritatea actuală din CJ Sălaj le votează la greu. Nu cred că este chiar aşa de confortabil să răspunzi la comandă politică, îţi asumi totuşi lucruri care ar putea să te coste pe viitor. Acesta este unul din motivele pe care le-am luat în considerare de a renunţa şi la această funcţie”, a adăugat Căpîlnaşiu.

Articolul precedentAccident rutier pe DN1F: Două persoane au fost rănite
Articolul următorMihai Crişan – noul preşedinte interimar PNL Zalău