Procurorii sălăjeni au dispus, în această după-amiază, reținerea pentru 24 de ore a doi suspecți în dosarul „Volei Municipal Zalău”, sub acuzațiile de obținere ilegală de fonduri și delapidare. Este vorba de Vasile Coța, președintele echipei de volei ACS Volei Municipal Zalău și soția acestuia, Daniela Coța, fost viceprimar al municipiului Zalău și fost consilier de stat pe probleme de tineret și sport în Guvernul condus de Viorica Dăncilă. 
 
Măsura reținerii celor doi suspecți a fost luată întrucât, “după începerea cercetărilor și solicitarea documentelor de la Club Volei Municipal Zalău s-a încercat zădărnicirea aflării adevărului în cauză, prin întocmirea unor înscrisuri destinate a crea aparența unei alte stări de fapt decât cea reală”, potrivit reprezentanților Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj. “A fost dispusă măsura reținerii suspecților C.V. și C.D, cei doi fiind, deocamdată, suspecți într-o cauză penală. Măsura a fost luată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de obținere ilegală de fonduri, faptă prevăzută și pedepsită de art. 306 Cod penal, cu un prejudiciu stabilit până în acest moment de 1.200.000 de lei și delapidare, faptă prevăzută și pedepsită de art. 295 raportat la art. 308 Cod Penal, cu un prejudiciu stabilit până în prezent de 1.900.000 de lei” , a transmis Sorin Flonta, prim-procurorul adjunct, citat de Magazin Sălăjean.  
Potrivit sursei citate, decizia ca cei doi să fie prezentați în fața judecătorului de drepturi și libertăți urmează să fie luată în cursul zilei de mâine. „Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, au mai menționat reprezentanții Parchetului. 
 
Reamintim că în dosarul „Volei Municipal Zalău” procurorii sălăjeni au dispus începerea urmăririi penale in rem pentru infracțiunile de fals în înscrisuri oficiale, uz de fals, delapidare, fals în înscrisuri sub semnatură privată în formă continuată și obținere ilegală de fonduri în formă continuată. Cercetările vizează modul în care Asociația Club Sportiv Volei Municipal Zalău a obținut finanțări nerambursabile din bugetul local al Municipiului Zalău în perioada 2016-2020 și modul în care au fost gestionate, ulterior obținerii, sumele de bani provenite din bugetul local. 
În acest sens, în după amiaza zilei de 11 mai, au avut loc 3 percheziții domiciliare la sediul unei persoane juridice, respectiv ACS Volei Municipal Zalău și la domiciliul și locuința unor persoane fizice, locații în care erau păstrate documente referitoare la activitatea clubului de volei.  

Sursa: Realitatea de Salaj

sursa foto Facebook