Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sălaj au anunțat că Ministerul Educaţiei Naționale a lansat apelul național pentru înscrierea unităților de învățământ preuniversitar la cea de a XVI-a ediție a competiției pentru obținerea certificatului „Școală Europeană” în anul școlar 2018-2019.

Termenul-limită pentru trimiterea candidaturilor este 22 martie, evaluarea fiind programată în prima parte a lunii aprilie. Școlile câștigătoare vor fi anunțate în 10 mai, fiecare urmând să primească un premiu de 5.000 de lei, pentru dotarea unităților.

Competiția națională „Școală Europeană” este una dintre inițiativele Ministerului Educației Naționale recunoscută de instituțiile europene ca un exemplu de bună practică, prin care instituțiile guvernamentale naționale sprijină instituțiile europene pentru punerea în practică și dezvoltarea politicilor europene din domeniu.

Se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar angrenate în programele europene din domeniul educației și formării profesionale.

Pentru ediția 2019 își pot depune candidatura unitățile de învățământ preuniversitar implicate, în perioada septembrie 2016 – iulie 2019, în activități sau proiecte prin programele Comisiei Europene, ale Parlamentului European și ale altor instituții europene: Erasmus+ (2014-2020), e-Twinning, Europa-casa noastră (Lider European și EuroQuiz), Școli-ambasador ale Parlamentului European, Euroscola etc.

Se pot înscrie școli care derulează activități sau proiecte finanțate din fonduri structurale, în care școala este aplicant sau partener, dar și proiecte/programe în parteneriat cu ambasade, universități și școli din Uniunea Europeană, companii europene, asociații profesionale europene, ONG–uri cu scop educațional/de formare profesională care activează la nivel european etc.

Certificatul „Școală Europeană” este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care școala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obținut.

La ediția precedentă, o singură școală a participat din Sălaj. Este vorba de Colegiul Naţional “Simion Bărnuţiu” Şimleu Silvaniei, care, de altfel, a și câștigat titlul de „Școală Europeană”.

Articolul precedentAngajatorii din mediul privat fac angajări. Peste 200 de oferte de muncă în judeţ
Articolul următorISU Sălaj începe cursurile de pregătire cu voluntarii. 31 de persoane sunt salvatori din pasiune