În minivacanța de 1 decembrie, poliţiştii sălăjeni au intervenit la 51 de evenimente, din care 41 sesizate prin Apelul Unic de Urgență 112 și au prins în flagrant cinci persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului de Poliției Județean Sălaj, pentru siguranţa cetăţenilor, poliţiştii au acţionat zilnic, în tot județul, în locurile unde au avut loc manifestări publice, precum şi pe principalele drumuri naţionale şi județene, pentru evitarea evenimentelor nedorite, fluidizarea traficului şi pentru diminuarea riscului rutier. „Astfel, în perioada 30 noiembrie-2 decembrie 2018, poliţiştii au intervenit la 51 de evenimente, dintre care 41 sesizate prin Apelul Unic de Urgență 112 și au prins în flagrant cinci persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni”, a precizat sursa citată.

În perioada de menționată au fost constatate 25 de infracţiuni, din care nouă contra patrimoniului (furturi, distrugeri), şase la regimul siguranței rutiere (conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducere fără permis şi refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice), iar diferenţa au constituit alte fapte.

Pentru abaterile de la normele contravenţionale, oamenii legii au aplicat 327 de sancţiuni, în valoare de 97.790 de lei. Din totalul sancţiunilor aplicate, 37 au fost la Legea 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 280 de sancţiuni au fost aplicate la regimul circulaţiei rutiere, iar diferenţa au constituit alte abateri.

Totodată, poliţiştii au retras patru certificate de înmatriculare şi au reţinut 24 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice (18 pentru conducere cu viteză excesivă, restul fiind pentru alte abateri).

Articolul precedentAcţiunea „Foc de artificii” continuă în judeţul Sălaj
Articolul următorDe Ziua Naţională a României, avansări în grad la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă