Poliţiştii rutieri vor acţiona la acest sfârşit de săptămână, 22-24 martie  2019, la nivel judeţean, pentru conștientizarea tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile și consecințele la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație.

Scopul acestor acțiuni este acela ca participanții la trafic să adopte conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Şoferii, în mod conştient sau inconştient, pun în pericol ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie. Viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum, conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, indisciplina pietonală, dar şi depăşirile neregulamentare constituie o parte din factorii generatori de accidente de circulație, atrag atenția reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj. „Pentru a preveni implicarea dumneavoastră în astfel de evenimente, poliţiştii rutieri vă recomandă să respectaţi cu stricteţe regulile de circulaţie, să nu conduceţi dacă aţi consumat băuturi alcoolice sau sunteţi obosiţi, să anticipaţi situaţiile care pot deveni periculoase şi să efectuaţi orice manevră în condiţii de siguranţă. Numai respectând regulile de circulaţie, putem avea un trafic rutier în siguranţă!”, a mai precizat sursa citată.

Articolul precedentRezultate simulare Evaluare Națională: Câte note de zece s-au obținut în Sălaj
Articolul următorBani mai mulți pentru înmormântare. S-a majorat cuantumul ajutorului de deces