Numărul apelurilor la 112 a crescut cu peste 40 la sută în anul 2018 față de anul precedent. Cele mai multe au fost din mediul rural.

În decursul anului trecut, au fost primite 10.535 de apeluri de la cetăţeni, cu 41 la sută mai multe decât anul trecut, rezultând o medie de 29 apeluri/zi.

„Dintre apelurile primite  41la sută au fost în mediul urban, respectiv 59 la sută în cel rural. În proporţie de 44 la sută (4.631), apelurile nu au constituit urgenţe sau sesizările nu au intrat în competenţa de soluţionare a Poliţiei”, se precizează în raportul de evaluare a activității Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj în anul 2018.

În urma apelurilor primite de la cetățeni, polițiștii au intervenit efectiv în 5.904 cazuri, iar într-un procent de 20 la sută dintre acestea, urgențele sesizate nu s-au confirmat, motiv pentru care au fost aplicate un număr de 288 sancțiuni contravenționale pentru apelare falsă ori abuzivă.

Articolul precedentTrupul neînsuflețit al unui copil, găsit în lacul Vîrșolț. Ar putea fi vorba de minorul dispărut în urmă cu două luni
Articolul următorTâlhăriile, în creștere în județul Sălaj. Cele mai multe au avut loc în mediul rural